At løfte en kanin

At løfte rigtigt

For 2 generationer siden var det god kutyme at tage kaninen op i ørene. Det gjorde man ikke, da jeg var barn for 30 år siden. Den gang tog man dem op i nakkeskindet. Det gør man ikke så meget i dag, nu tager man dem med begge hænder om kroppen. En hånd bag på og en mellem forbenene. Jeg må indrømme, at jeg stadig til tider tager kaninen i nakkeskindet, hvis den sidder for langt inde i buret, og jeg ikke kan få fat i den på anden måde.

Pas på kaninens ben

Det er ikke alle kaniner, der som malthe her, kan lide at have benene til at svæve frit i luften.Mange kaniner bliver utrygge, når de ikke har fast grund under føderne og begynder at sprælle. Det er derfor vigtigt at give kaninen støtte under benene. Når små børn holder en kanin, er det noget af det der kan gå galt. Spræller kaninen, fordi den ikke har fast grund under fødderne, holder børnene den ud fra sig og gør dermed kaninen mere utryg og får den til at sparke mere. Det er bedre hurtigt at få kaninen ind til kroppen, så den får noget fast under benene.

At holde små kaninunger

Het små kaninunger, kan foretage nogle pludselige spjæt, og derved ryge ud af hænderne på en og ned på jorden. Det kan de komme til skade ved. Det er derfor vigtigt at holde helt løst om en kaninunge, så du ikke maser den, men til gengæld dække den helt, så den ikke kan komme til at koppe ud af hænderne på en.

     

Klaken Kaniner - Nordskovvej 13 - 4681 Herfølge - Telefon 30 31 26 51 - 25 30 87 90 - info@klaken-kaniner.dk

Medlem af Danmarks Kaninavlerforening - Hollænder Schecke Klubben - Dværgklubben - Rexklubben