Flere kaniner sammen

kanin, kaniner

Flere kaniner sammen

Kaniner har ofte glæde af at være sammen med flere kaniner. De kan nusse hinanden og ligge op ad hinanden. I naturen lever de dog ikke i flokke, men i kolonier, hvor hver kanin har sit eget territorium. Kaniner har derfor ikke som flokdyr et stort behov for andre kaniner, der gør at de ikke kan leve alene. Vælger man at have flere kaniner sammen, er der dog nogle ting man skal være opmærksom på om de kan gå sammen.

kanin, kaniner

Han og hun

Sætter man en voksen han og en hunkanin sammen vil der som regel ret hurtigt komme unger ud af det, og det ofte og mange. Der er dog meget stor forskel på de enkelte dyr, nogle gange går der 10 sekunder fra de er sat sammen til hunnen er parret, nogle gange kan de ikke li' hinanden og fare lige i flæsket på hinanden, nogle gange farer hannen rundt efter hunnen for at parre hende. Nogle hanner og hunner trives fint sammen, nusser og hygger sig uden at der nogen sinde kommer en unge ud af det. Det hører dog til untagelserne og sker hos os desværre oftest, når der gerne skulle komme unger ud af det.

En kastreret han og en hunhanin vil ofte kunne gå sammen, og det er det mest anbefalelsesværdige, hvis man ønsker to kaniner sammen.

Han og han

Han og han vil stort set aldrig gå an. De vil slås og flå hinanden i laser. Når det er sagt, købte jeg for nogen tid siden en del kaniner af en tysk avler, hvor flere hanner gik sammen, da de var omkring 1 år. Det ville jeg aldrig have troet muligt.

kanin, kaniner

Hun og hun

To hunner vil ofte kunne gå sammen, hvis de er vokset op sammen. Der er dog en risiko for at de ikke kan enes, når den ene eller begge kommer i brunst. Meget plads vil øge sandsynligheden for at det går godt.

Klaken Kaniner - Nordskovvej 13 - 4681 Herfølge - Telefon 30 31 26 51 - 25 30 87 90 - info@klaken-kaniner.dk

Medlem af Danmarks Kaninavlerforening - Hollænder Schecke Klubben - Dværgklubben - Rexklubben